Hero Brinkman en zijn burgers

Door Dennis Hoogeveen op 26 april 2012 in Blog
w1
k 0

Hero Brinkman (ook wel: Burger King) heeft besloten om een eigen partij te beginnen, en noemt het de Onafhankelijke Burger Partij (OBP). Volgens Hero draait het namelijk allemaal om de burger, en moet de partij onafhankelijkheid uitstralen. Lekker duidelijk, Brinkman!

Nu kan die Hero wel van alles roepen over burgers en onafhankelijkheid, maar het is nog altijd de vraag waarom hij de partij zo genoemd heeft. Door een irritante spatiefout is het niet duidelijk of het nou gaat om de onafhankelijke partij of de onafhankelijke burger. Sowieso is de huidige schrijfwijze (Onafhankelijke Burger Partij) fout. Wel juist is: Onafhankelijke Burgerpartij, maar dan nog is de vraag of het gaat om de burger of de partij. Ach, zolang hij het zelf maar weet.

Ook is de naam niet echt terug te koppelen aan de standpunten van de partij, die neerkomen op ‘minder belasting, meer loon!’. Volgens mij is dit een leus die al jaren door de Tweede Kamer wordt geslingerd, en waar we niets aan hebben. Bovendien heeft het vrij weinig te maken met een onafhankelijke burger. Waar het OBP verder voor staat zoek je maar uit op hun website, waar de zwoele blik van Hero me na twintig seconden wegjaagde.

Tot zover het politieke deel, aangezien ik bar weinig verstand van politiek heb. Misschien houdt Hero wel heel erg van onafhankelijke burgers; burgers die niet door McDonalds of Burger King gemaakt zijn, maar gewoon door een onafhankelijke partij. Groot gelijk heeft ‘ie.

Overigens snap ik na deze tweet waarom Hero gekozen heeft voor een spatiefout in zijn partijnaam:

1 Reactie

  1. Arnoud Snoei 27 april 2012 Reply

    20 seconden… Die-hard.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *