Handjes schudden: je doet het verkeerd

Door Dennis Hoogeveen op 4 juni 2012 in Blog
w0
k 0

Bij belangrijke overeenkomsten wordt altijd demonstratief een hand geschud. Heel braaf staan de overeengekomen partijen voor de camera met een slechte pokerface en een tandpastaglimlach. Meestal lukt dit wel, maar soms gaat het handjes schudden fout.

Een mooi voorbeeld van een ontzettend ongemakkelijke handdruk (en naar aanleiding van deze handdruk een slechte pokerface), was te zien in het NOS-journaal. Vier politieke leiders van Limburg gaven elkaar de meest onhandige handdruk van het jaar. Na het tekenen van de overeenkomst was daar het gevreesde moment; het geven van een handdruk voor het oog van de pers.

Normaal gesproken is dat geen probleem, maar als je van plan bent om met vier personen tegelijkertijd de hand te schudden, kan je toch enige problemen verwachten. Het zag er dan ook niet uit. Nogal ongemakkelijk vlogen de handen heen en weer, om vervolgens tot het besluit te komen dat de meest linkse persoon de hand schudde met de meest rechtse persoon, gevolgd door een ander die halsoverkop zijn hand er dan maar half overheen legt en de vierde die dan maar triomfantelijk de overeenkomst voor zich hield.

Binnenkort een handleiding hoe je wel je handen moet schudden. Het fragment is te zien in deze uitzending, op ongeveer 13 minuten.

0 Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *