Hoe Tiffanie mij een baan aanbood

Door Dennis Hoogeveen op 24 december 2012 in Blog
w1
k 0

We kennen spam in allerlei soorten en maten: kettingbrieven, nieuwsbrieven, sms’jes, reclamefolders en meer. Persoonlijk vind ik alles via e-mail de meest irritante vorm van spam. En ondanks mijn spamfilters landde er vandaag een nogal vreemde mail in m’n inbox.

Mevrouw Tiffanie Epley was zo vriendelijk om mij een baan aan te bieden via een e-mail. Geen flauw idee wie Tiffanie is, voor welk bedrijf ze werkt en over welke baan het gaat, maar het klinkt lief. Vooral de zin “zou u kunnen vinden een paar uur voor een uitstekende salaris en maandelijks salaris tot 2-3 keer te vergroten? …U het is niet nodig om geld te beleggen!”, ligt lekker in de mond.

Onderaan de mail staat vermeld dat Tiffanie Epley werkt als HR-manager, en ze vraagt of ik in de brief mijn “CV, alstublieft, hechten.” En waarom zou ik dit niet doen als dat “u verreweg meer kansen nemen bewust post”.

Je zou haast zeggen dat die Tiffanie me iets te bieden heeft.

Verder wordt er ook nog iets gezegd over de functie die ze me te bieden heeft. Het gaat hier namelijk om de functie “regionale manager”. Volgens Tiffanie houdt dat het volgende in: “Regionale Manager zal vertegenwoordigen belangen vreemd ondernemingen in regio.”

Dat lijkt me nou echt wat.

Als goedgelovige Dennis ga ik deze e-mail beantwoorden, met een in de brief gehechte CV (zoals zij dat wil), een motivatie en de vraag hoeveel ik zal verdienen. Eens zien of dat door de vertaalmachine heen komt.

Jullie horen van me wat Tiffanie antwoordt. Zouden hier mensen echt op reageren?

De volledige e-mail is hier terug te lezen:

1 Reactie

  1. Marco Mulder 27 december 2012 Reply

    Ik ben heel benieuwd of je reactie krijgt!

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *