Ondertussen op internet: Niburu

Door Dennis Hoogeveen op 13 februari 2013 in Blog
w2
k 0

Het internet biedt een uitkomst voor iedereen. Er is altijd wel een website die aansluit bij jouw cultuur, afkomst, muzieksmaak, hobby of andere interesse. In de rubriek Ondertussen Op Internet ga ik op zoek naar de uithoeken van het wereldwijde web. In aflevering 2: Niburu.

Ooit kwam ik via de politieke partij SOPN (die overigens erg lachwekkend is, zie een andere blog daarover hier) op Niburu terecht. Vraag me niet hoe het precies ging, maar voordat ik het wist kwam ik honderden pagina’s vol complottheorieën en UFO-verhalen tegen. En hoewel ik wist dat er mensen zijn die dit soort verhalen als waar beschouwen, verbaasde ik me over de omvang van Niburu; naar eigen zeggen bezoeken ongeveer 30.000 mensen per dag de website.

Niburu is een website met theorieën die je normaalgesproken alleen in sciencefictionfilms tegenkomt: aliens, UFO’s, een corrupte overheid en ga zo maar door. De website omschrijft zichzelf als volgt: “Sinds 2003 publiceert Niburu onthullend en bewustmakend nieuws, waarbij de bekendmaking van buitenaards leven en de transformatie van mensen centraal staan. Krachten worden gebundeld om een nieuwe, liefdevolle en gezonde wereld te manifesteren.”

Uit die tekst blijkt dat Niburu een ideaal wereldbeeld heeft; een nieuwe, liefdevolle en gezonde wereld. Wat daarmee precies bedoeld wordt is – zover ik kon vinden – nergens uitgebreid beschreven.

Het is in ieder geval duidelijk dat de website zich focust op geheime overheden, aliens en alles wat daar tussenin zit. Omdat de website een grote hoeveelheid aan informatie heeft heb ik de meest interessante (lees: grappige) nieuwsberichten, complottheorieën en UFO-waarnemingen hieronder op een rijtje gezet. Veel plezier.

Waarom het publiek wordt voorbereid op aliens
Het is moeilijk om een duidelijke pagina te vinden die een theorie volledig uitlegt, maar in dit nieuwsbericht komt naar voren dat Niburu een soort alien-invasie verwacht. Of zoiets. “Disclosure” heet het.

Advocaat reisde meerdere keren terug in de tijd
Precies zoals in tekenfilms: springen in een energieveld en hop, hij was terug in de tijd gesprongen.

De UFO-database
Voor alle UFO-meldingen die bij de website gedaan zijn. Je kunt ook zelf een melding maken van een UFO en ik vraag me daarom ook af hoeveel “trolls” hier tussen staan. Een aantal zijn voorzien van foto’s, maar die zien er soms zeer ongeloofwaardig uit.

Het complot tegen ons geluk
Waarom we niet gelukkig kunnen en mogen zijn (de overheid houdt u bewust dom!) en hoe dat eventueel opgelost kan worden.

Buitenaardse interventie legt kernwaprenarsenaal plat
“Er zijn veel meldingen over objecten die boven raketsilo’s blijven hangen en vervolgens de hele boel in werking stellen en uitschakelen.”

De overheid sproeit bewust giftige gassen over ons heen
Chemtrails noemen ze het. Het zou hier gaan om de vliegtuigstrepen die we op een zomerse dag allemaal zien. Volgens Niburu (en heel veel andere websites met complottheorieën) zijn dat geen vliegtuigstrepen, maar giftige gassen die de overheid bewust over ons spuit.

Model komt van andere planeet
Een model zegt van een andere planeet te komen. Of een ander universum. Of allebei. Ik ben er nog niet helemaal uit.

Knipperende sterren: sturen buitenaardsen ons boodschappen?
Er wordt een onderzoek gestart of wellicht aliens boodschappen naar ons sturen door hun ster te “laten knipperen”.

Naast bovenstaande voorbeelden is er ook nog het forum waarin veel wordt besproken. Het is een hele hoop, maar de categorieën waar je vreemde verhalen kunt tegenkomen zijn graancirkels, UFO en buitenaards en samenzweringen. Het hele forum vind je hier.

Ik verbaas me al heel lang over de UFO- en alienwaarnemingen. Vooral als de “spotters” de aliens beschrijven als een wezen met een uiterlijk dat je ook in films tegenkomt. Het lijkt me stug dat regisseurs en filmmakers toevallig aliens en ufo’s hebben bedacht die ook nog eens echt bestaan, en het lijkt me daarom dat zulke spotters teveel naar series als x-files hebben gekeken (wat overigens voor de sciencefictionliefhebber een goede serie is, dat wel).

Het enge van dit soort organisaties is dat ze proberen door te dringen in de politiek. Zo werd in Nederland de afgelopen verkiezingsperiode SOPN opgericht. Het werd al helemaal eng toen er bekend werd dat de partij niet eens zo gek ver van een zetel verwijderd was, met punten als “aliens zijn vrij om ons land binnen te treden” en “de overheid moet stoppen met chemtrails”.

Misschien is het wel bezigheidstherapie, dat Niburu.

Tot slot wil ik graag een uitzending laten zien van het Niburu Avondjournaal waarin een aantal opmerkelijke verhalen worden verteld.

Let vooral op het tweede item: “Het gezondheidssysteem is ontworpen om kanker te produceren”, “De media zwijgt overal over” en “Wij worden overal in bedrogen om ons ervan af te houden onze menselijke potentie te benutten”. Bronnen? Die hebben ze nooit.

Lees ook:
Ondertussen op internet: Refoweb

2 Reacties

  1. Wilbert Post 13 februari 2013 Reply

    Dat ze ook een serieus journaal hebben!

  2. Arne Speelman 14 februari 2013 Reply

    Tja wat moet ik hier nuu nu van denken, ik zeg: werk genoeg voor de psychiaters

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *