Wat je niet zag tijdens het Eurovisiesongfestival

Door Dennis Hoogeveen op 15 mei 2013 in Blog
w2
k 0

“Anouk, waar kom je vandaan? Ik heb je de hele tijd gebeld!”. Anouks manager, Kees de Koning, stormt op haar af. “We hadden de hele boel bijna afgeblazen, man! Schiet op, je moet over twintig minuten op het podium staan!”.

Anouk strompelde de kleedkamer in en zakte op de leren stoel voor de spiegel. Met de handen in het haar zat ze voorovergebogen zichzelf te bekijken. Ze zag eruit alsof ze drie nachten niet geslapen had, en misschien was dat ook wel zo. Ze wist er helemaal niets meer van. Ondertussen kwam haar styliste aangerend. Ze gooide wat kleding naast de stoel. “Ik hoorde dat je de jurk vergeten bent. Ik had deze kleding meegenomen voor bij de afterparty. Het is niet anders, maar ik vrees dat je dit moet dragen tijdens je optreden.”

Anouk gaf geen kick.

De styliste wendde zich tot het kapsel. “Hebben die vogels van jou eigenlijk nog een nest nodig?”, grapte ze. Op een chagrijnige blik na kwam er geen reactie van de normaal zo spraakzame zangeres. Het kapsel zag er, net als de rest, niet uit.

Terwijl er een complete poederdoos over haar gezicht werd gesmeten, was er een kleine glimlach te bespeuren op het gezicht van Anouk. “Er is hier helemaal niets grappig op dit moment, Anouk. Hoor je me? Haal die grijns van je gezicht! Hoe durf je dit soort gedrag te vertonen. Mijn bonus en de eer van heel Nederland staat op het spel!”, schreeuwde manager Kees haar toe.

Anouk giechelde.

“Nee toch… Het zal toch niet?”. Manager Kees liep rood aan. “Zeg Anouk, ben jij soms naar de kroeg geweest vannacht?”.

Opnieuw geen reactie. Manager Kees schudde onder protest van de styliste het hoofd van Anouk door elkaar. “Zeg dan wat!” Toen er opnieuw geen reactie kwam besloot hij om het anders aan te pakken. “Weet je eigenlijk wel welk liedje je zo gaat zingen?”, vroeg hij.

“Vogels… Vogels vallen van het dak af…”, mompelde ze.

De styliste en manager Kees gaven elkaar een veelbetekenende blik.

Anouk had een kater.

Manager Kees kwam naast haar zitten. Onderzoekend bekeek hij haar. “Ik heb geen idee waar je hebt uitgehangen, Anouk. Je ziet er niet uit. Ik denk dat we beter kunnen doen alsof die zogenaamde blessure van je te ernstig is om te kunnen optreden. Op deze manier kun je echt niet het podium op.”

Dat had hij beter niet kunt zeggen.

Al het kwade in de zangeres brak los. “Ben je gek in je hoofd, Kees? 150 miljoen mensen kijken naar dit schijtprogramma en als ik dan een lied mag zingen over dode vogels die van het dak vallen dan levert me dat ontzettend veel op. Je hebt geen idee hoeveel geld ik alleen al kan verdienen als ook maar 1% van de kijkers even op mijn iTunes kijkt hè? Snap je het eigenlijk wel?”

Verder zei ze iets over “opzouten” en “wegwezen” en Kees wist dan ook niet hoe snel hij dat moest doen.

Compleet gedrogeerd stond Anouk een kleine vijftien minuten later op het podium. Ze had zich voorgenomen om niet teveel in de camera te kijken (“Als je je ogen dichtdoet dan kom je immers heel gevoelig over”, had een vriendin haar verteld), en de zwarte kleding die eigenlijk bestemd was voor de afterparty paste nog best goed bij het decor. De zang ging feilloos, en dat is een wonder te noemen.

Na haar optreden vond ze het allemaal wel best geweest. “Zo. En nu hopen dat we eruit liggen”, had ze gezegd. “Ik heb dus heul geen zin om dit zaterdag weer te zingen hè. Bovendien heeft het me nu wel genoeg publiciteit opgeleverd.”

De schok was dan ook groot toen bekend werd dat Nederland geplaatst werd voor de finale. Dat is mede te zien aan een schreeuwende Anouk (niet te verwarren met een juichende Anouk), en het aantal vogels dat dood neerviel op het bewuste moment.

De rest van de avond was een rotavond voor Anouk en de crew.

Ze hebben nog even Apeldoorn gebeld, maar die kon niets voor hen betekenen.

2 Reacties

  1. Arne Speelman 15 mei 2013 Reply

    Wow dit is een van je beste blogs tot nu toe Dennis Hoogeveen complimenten

  2. Ineke Aalderink-van Leeuwen 15 mei 2013 Reply

    Mafkees

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *