Gratis fitness kost geld

Door Dennis Hoogeveen op 24 januari 2014 in Blog
w2
k 0

De afgelopen periode is voor fitnessbedrijven waarschijnlijk de meest tactische geweest om te stunten met prijzen en te adverteren totdat ze erbij neervallen. De feestdagen zijn voorbij en de goede voornemens zijn bedacht – reden genoeg om een fitnessbedrijf aan te prijzen.

Fit For Free moet dat ook gedacht hebben. De afgelopen weken ben ik er mee doodgegooid: borden langs de weg, posters op het station, reclame op internet en zelfs mijn fiets kon geen dag op het station overleven zonder dat er een zadelhoes over was gespannen. De boodschap is iedere keer hetzelfde: Fit For Free (vanaf €9,95 per maand).

Die boodschap heeft mij aan het denken gezet. Vanaf de eerste keer dat ik de fitnessschool opmerkte in Veenendaal is het aan mij gaan knagen. Fit For Free heet het, dan zou je dus denken dat het gratis is. In ieder geval doet de naam vermoeden dat er iets gratis is.

Maar er staat toch echt bij dat je vanaf een tientje per maand kunt sporten. Waar slaat die naam dan op? Mis ik iets?

Nader onderzoek op de website van de sportschool wijst uit dat het abonnement van een tientje per maand nog geen eens recht geeft op sporten in de avonduren. Voor zeven euro per maand meer kun je pas terecht tot in de avond. Drankjes erbij? 4 euro per maand extra. Kluisjes zijn overigens wel gratis, maar als je ‘m op slot wilt zetten kost dat een euro per keer.

Het bedrijf biedt nog meer extra’s aan, maar daar moet altijd voor betaald worden. Het blijkt maar dat sporten bij Fit For Free dus alles behalve free is.

Ik besloot de klantenservice te bellen, wellicht weten ze het idee achter de naam. Bellen naar de klantenservice is overigens ook niet gratis. Je betaalt 15 cent per minuut.

Een computerstem aan de andere kant van de lijn vertelde mij dat helaas alle medewerkers in gesprek waren. Ik had echter geen reden tot treuren, want de estimated waiting time bedroeg slechts vijf minuten.

21 minuten en €3,15 later nam eindelijk Kelly op. Of Kelly de enige medewerkster van dienst is die na ieder telefoongesprek vijf minuten plaspauze houdt of dat er om half twee ’s middags heel veel klanten zijn die iets te vragen hebben, weet ik niet precies.

Ik legde mijn vraag voor aan Kelly. Dit was haar reactie.

Met andere woorden: Kelly heeft geen idee. Op al mijn andere vragen gaf ze het antwoord dat ik het beste even de marketingafdeling kon mailen, wat ik maar direct gedaan heb.

Mailen is trouwens wel gratis, daar verbaasde ik mij over.

Hoe dan ook, afhankelijk van de verklaring van de marketingafdeling wordt dit verhaal vervolgd. Tot die tijd blijf ik het een belachelijke naam vinden.

Fit For Free? Dacht het niet.

Over de auteur

Dennis Hoogeveen
Dennis (1996) is freelance journalist, videomaker en researcher. Hij heeft een bovengemiddelde interesse voor internet, een neus voor misstanden en een liefde voor inhoudelijke satire. Deze website geeft een indruk van zijn werk, waar hij ook blogt over alles wat 'm bezighoudt.
Meer blogs lezen van Dennis Hoogeveen >

2 Reacties

  1. Edwin Engelbregt 24 januari 2014 Reply

    Best grappig dit 😀 hou ons op de hoogte!

  2. OMG!! Dat vind ik ook al zoooo verschrikkelijk stom! Geweldig dat je gewoon de klantenservice opbelt! Hahahaha! Geniaal! Trouwens, ooit opgevallen dat Basic-Fit altijd dezelfde aanbieding heeft? "DEZE MAAN GRATIS INSCHRIJVEN!" dat staat er dus IEDERE maand.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *