Niemand mag met kerst alleen zijn

Door Dennis Hoogeveen op 25 december 2018 in Geen categorie
w0
k 0

“Ik ga je missen,” wist het meisje door de zoenpartij heen te fluisteren. Ze werd nog eens stevig bij haar bovenarmen vastgepakt. “Ja,” fluisterde hij teder terug. “Ik jou ook.”

Voor de oplettende reiziger die op de vroege Kerstavond nog via Utrecht Centraal moest reizen, viel een ware romance te bespeuren. In het midden van perron twee, half achter de pilaar nabij de rokerszone, speelde zich een klein kerstdrama af.

Hij (een jaar of 15, hippe wintermuts) zou op het perron achterblijven om haar (idem leeftijd, lang stijl haar) uit te zwaaien. Het hele tafereel was een emotioneel gebeuren. Hoewel de meeste tijd heeft gezeten in het delen van gepassioneerde kussen – je mag het gerust ‘tongen’ noemen – werden tussendoor nog gevoelige woorden gesproken.

Zij: “Ik weet dat het moeilijk is…”

Hij: “Dat is het wel, ja.”

Zij: “Gelukkig zijn we op oudjaarsdag weer samen.”

Hij: “Gelukkig. Maar toch…”

Er werd instemmend geknikt en vol overgave gezoend. De trein was inmiddels voorgereden en de deuren geopend. Ze zou nog twee minuten hebben om van het perron in het voertuig te stappen, een race tegen de klok in zo’n situatie.

Ze was zo’n drie meter vooruitgekomen toen hij haar arm pakte om een nieuw hoofdstuk aan het afscheidsritueel toe te voegen.

Hij: “Ik wilde nog zeggen…”

Zij: “Nou?”

Hij: “Fijne Kerst.”

Nu het hoge woord eruit was kon er weer gekust worden. Ditmaal korter, want de tijd tikt door en je weet hoe dat gaat bij de NS: treinen wachten niet op liefde.

Eenmaal ingestapt bleef ze vertwijfeld in de deuropening staan. Er werd over en weer gezwaaid en gelachen, maar dan stilletjes, alsof ze achter een raampje in een coupé zat. Een laatste handkus bereikte hem nog, terwijl de deuren van de Sprinter dicht gleden.

“Niemand mag met Kerst alleen zijn,” zou Robert ten Brink in de voice-over kunnen zeggen. En toch zal het voor hen gebeuren – misschien niet alleen, maar allerminst compleet.

Na vijf minuten trokken haar mondhoeken van de verliefde, onbewuste glimlach weer langzaam recht. De koptelefoon werd erbij gepakt. “Alleen door jou voelt het als Kerst” – Famke Louise sprak tenminste de waarheid.

0 Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *